Kuo Skiriasi Hipopotamas nuo Begemoto?

begemotas ir hipopotamas

Hipopotamas ir begemotas yra vienas ir tas pats gyvūnas. Šie du pavadinimai vartojami sinonimiškai. Lietuvių kalboje dažniau naudojamas žodis „begemotas“, o „hipopotamas“ yra tarptautinis šio gyvūno pavadinimas, kilęs iš graikų kalbos „hippos“ (žirgas) ir „potamos“ (upė), kas reiškia „upės žirgas“.

Kas yra Hipopotamas (Begemotas)?

Hipopotamai yra dideli, vandens gyvenimą mėgstantys žinduoliai, kurie gyvena Afrikoje. Šie gyvūnai dažniausiai laikosi prie upių ir ežerų, nes jų storas odos sluoksnis reikalauja drėgmės, kad apsaugotų nuo perkaitimo.

Pagrindinės hipopotamo (begemoto) savybės:

  • Dydis: Hipopotamai yra vieni didžiausių sausumos gyvūnų, po dramblių ir raganosių. Suaugęs hipopotamas gali sverti apie 1,5–3 tonas.
  • Gyvenimo būdas: Hipopotamai didžiąją dienos dalį praleidžia vandenyje, kad apsisaugotų nuo saulės, o maisto ieško naktį ant žemės. Jie yra žolėdžiai ir minta daugiausia žole.
  • Pavojingumas: Nepaisant jų ramios išvaizdos, hipopotamai yra labai pavojingi ir gali būti agresyvūs, ypač jei jaučia grėsmę ar gina savo teritoriją. Jie yra vieni pavojingiausių gyvūnų Afrikoje.
  • Vandens gyventojai: Nors hipopotamai daug laiko praleidžia vandenyje, jie nėra plaukikai – jie dažniausiai vaikšto ant vandens dugno arba slysta per vandenį.

Pagrindiniai Skirtumai

AspektasHipopotamas (Begemotas)
Pavadinimas„Hipopotamas“ kilęs iš graikų kalbos, „begemotas“ dažniau vartojamas lietuvių kalboje
DydisVienas didžiausių sausumos žinduolių, sveria iki 1,5–3 tonų
Gyvenimo būdasDaugiausia laiko praleidžia vandenyje, maisto ieško naktį sausumoje
PavojingumasLabai pavojingi ir agresyvūs, kai ginasi
MitybaŽolėdžiai, minta daugiausia žole

Išvada

Nėra jokio skirtumo tarp hipopotamo ir begemoto – tai tas pats gyvūnas, tiesiog naudojami skirtingi pavadinimai, kurie abu yra teisingi. Lietuviškai dažniau vartojamas žodis „begemotas“, o „hipopotamas“ dažniau sutinkamas tarptautinėje terminologijoje ar kitose kalbose.

Šaltiniai:

Ar buvo naudinga informacija?

Paspauskite, kad įvertinti

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Įvertino: 0

Dar nebuvo vertinimų, būkite pirmasis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *