Kuo Skiriasi Bitė nuo Širšės?

Nors bitės ir širšės iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti panašios, šie vabzdžiai priklauso skirtingoms rūšims ir jų elgsena bei gyvenimo būdas skiriasi. Supratimas apie jų skirtumus yra svarbus, kad galėtume tinkamai reaguoti į jų buvimą mūsų aplinkoje.

Kas yra Bitė?

Bitės yra vabzdžiai, priklausantys bičių (Apidae) šeimai. Jos yra žinomos dėl savo svarbaus vaidmens gamtos ekosistemoje kaip vienos pagrindinių augalų apdulkintojų. Dauguma bičių gyvena bendruomenėse, kuriose kiekviena bitė turi savo vaidmenį: yra darbininkės, patelės ir patinai. Bitės maitinasi nektaru ir žiedadulkėmis, kurias surenka iš gėlių. Jų pagamintas medus yra vertinamas dėl savo skonio ir sveikatingumo. Bitės yra santykinai neagresyvios ir puola tik tada, kai jaučiasi grasinama, panaudojusios geluonį dažniausiai miršta.

Kas yra Širšė?

Širšės priklauso Vespidae šeimai ir apima įvairias rūšis, įskaitant paprastąsias širšes ir vapsvas. Skirtingai nuo bičių, širšės gali būti plėšrūnai arba visavalgiai, mitybai pasirinkdamos tiek augalus, tiek kitus vabzdžius, įskaitant bites. Širšės taip pat gyvena kolonijomis, tačiau jų socialinė struktūra gali skirtis. Jos yra agresyvesnės už bites ir gali kelis kartus įgelti, nes jų geluonis nėra vienkartinis. Širšių įgėlimas yra skausmingesnis ir gali sukelti stipresnes alergines reakcijas.

Apibendrinant

Bitės ir širšės yra svarbūs ekosistemos nariai, bet jų vaidmenys gamtoje, mitybos įpročiai ir elgsena labai skiriasi. Bitės dažniausiai yra apdulkintojos ir gyvena bendruomenėse, gamindamos medų, tuo tarpu širšės gali būti tiek plėšrūnai, tiek apdulkintojai ir yra agresyvesnės bei gali daug kartų įgelti. Supratimas apie šiuos skirtumus padeda geriau suvokti kiekvienos rūšies indėlį į mūsų aplinkos sveikatą ir kaip saugiai su jomis sugyventi.

Šaltiniai:

Ar buvo naudinga informacija?

Paspauskite, kad įvertinti

Vidutinis įvertinimas 3 / 5. Įvertino: 2

Dar nebuvo vertinimų, būkite pirmasis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *